magnify
Home Новости Дієтологи назвали ідеальний продукт для серця
formats

Дієтологи назвали ідеальний продукт для серця

Червона квасоля відома багатьом, завдяки чудовому насиченому смаку і доступності. Вона була відома ще з часів Стародавньої Індії і до наших днів залишилася популярним і привабливим продуктом. Саме з квасолі, в організм людини надходить безліч корисних елементів, особливо білків і вуглеводів.
Дієтологи розповіли, що харчову цінність червоної квасолі можна прирівняти до м’ясних виробів, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на ladyhealth.

Квасоля нормалізує метаболізм у всіх системах органів і тканинах організму людини. У плодах бобової рослини міститься величезна кількість вітамінів. За допомогою них шкіра, волосся і нігті завжди залишаються здоровими.

Окрему увагу квасоля заслуговує завдяки величезному вмісту амінокислот, магнію, калію, кальцію, клітковини, білка і омега-3 кислот. Тому, страви з квасолі низькокалорійні і одночасно ситні. Вони ж допомагають людям в схудненні і профілактиці захворювань серця і судин.

Також до складу бобових входять розчинні волокна, що знижують рівень поганого холестерину, що необхідно будь-якій людині для нормальної роботи серця. Не варто забувати і про фолієву кислоту, яка також міститься в будь-яких бобових рослинах. Нестача цієї кислоти призводить до пошкодження судин, атеросклерозу, гіпертонії.

Навіть термічно оброблена і консервована квасоля зберігає в собі всю свою користь (близько 70% вітамінів і до 85% мінеральних елементів).

Нагадаємо, постійне вживання продуктів, багатих калієм, серед яких банани, риба, м’ясо птиці та молочні продукти, може зменшити ризик розвитку інсульту на 21 відсоток, а також знизити ризик серцевих захворювань.

Нагадаємо, американські кардіологи з Лос-Анджелесу прийшли до висновку, що ризик раптової зупинки серця значно зростає, якщо в організмі недостатньо кальцію. У людей з найнижчими показниками кальцію в крові ймовірність раптової зупинки міокарда значно вище, ніж у інших.

Нагадаємо, фібриляція передсердь – одне з найпоширеніших порушень ритму серця – має різні фактори ризику, серед яких на сьогодні не останню роль відводять цукровому діабету.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
Комментарии к записи Дієтологи назвали ідеальний продукт для серця отключены  comments